60 29 70 36 
  Warwik Bryghus Aps, Vestervold 18B, 6800 Varde

Vi har flere varianter af

Warwik Øllet 

warwik bryghus

Pilsneren "Frk. Friis"

er brygget efter en gammel tjekkisk opskrift. Der er anvendt pilsner- og karamelmalt. Humlen er en tjekkisk Saaz, som giver en markant bitterhed, der matcher øllets sødme og fylde. På en god sommerdag er en afkølet Frk. Friis virkelig det, den værdigt trængende har brug for!

Frk. Friis. 1903 -1986
Frk. Friis var konservativt byrådsmedlem i mange år. Hun var en bestemt dame, men viste som socialudvalgsformand at hjertet sad på rette sted.

book en ølsmagning

warwik bryghus

"Bock'en" Flindt

er en god gammeldags Bock, brygget efter tyske traditioner. Der er anvendt pilsner- og karamelmalt i rigeligt mål og en snært af røgmalt. Der er brugt flere typer humle, som giver øllets sødme og fylde et afdæmpet modspil. Øllet passer perfekt til det danske frokostbord men kan også nydes alene.

Major Flindt. 1938 – 2001
Major Flindt Christensen var tjenestegørende ved Sønderjyske Artilleriregiment i Varde i tiden 1957 til 1998. I hans funktion som kontakt og velfærdsofficer "KVO", havde han en stor andel i regimentets gode omdømme uden for kasernens mure. Ved siden af sit virke som KVO, brugte han meget tid på at skrive sange. Flindt havde en klæbehjerne, som betød at han kunne huske den ene vittighed efter den anden, så Flindt var en person, som aldrig var kedelig at være sammen med.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Julebryggen "Hjertensfryd"

Hjertensfryd er en fransk Biere de Garde, hvilket er en fusionsøl, der dels er under- og dels overgæret. Øllet er tilsat et strejf af koriander og appelsin. Hjertensfryd har vundet flere regionale ølsmagnings konkurrencer, samt kåret til ”Danmarks bedste Julebryg” af Danske Ølentusiaster i 2009.

Hjertensfryd. 1962 - 2005
Karen Hjertensfryd var i sin røde uniformsjakke, sit kristne livssyn, sit brede smil og med sit store hjerte, hele Vardes lirekassekone. Hun døde i november 2005 kort tid efter hun vendte hjem fra Østrig, hvor hun havde uddannet sig til diplomfilosof. Hun repræsenterede os med sin lirekasse, ved Kronprins Frederiks bryllup, og hun oprettede sit eget parti, Varde Listen, da hun syntes, de lokale politikere havde spillet fallit.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Bock'en "Murtfeldt"

er brygget efter gamle, sydtyske bocktraditioner. Den er brygget på münchener-, karamel og chokolademalt og der er anvendt en tysk Hallertau humle. Bock’en har sine rødder i klosterbryggerier, hvor øllet under fasten blev anvendt som "flydende brød".


Vinkelskriver Murtfeldt. 1838 - 1920
Vinkelskriver Murtfeldt kunne omkring forrige århundredeskifte ses i Vardes gader iført høj hat, kappe, galocher og stok. Han mente selv at have en stor juridisk fremtid foran sig, men Murtfeldt’s gode formuleringsevner medførte at han lagde så meget vægt på formuleringen at det nogle gange gik ud over sandhedsværdien – og således endte han med at skrive breve for folk!

book en ølsmagning

warwik bryghus

7'eren

7'eren er en overgæret ale med hyldeblomst og hvede. Frisk sommerøl eller øllet til velkomstdrik.

7'eren er lavet i samarbejde med  7-kanten, Danmarks største amatørteater. 7-kanten  får 2 kr. pr. solgt øl. 

book en ølsmagning

warwik bryghus

Schwarzbock'en "Lause"

Lause er en klassisk Schwarzbier, som den brygges i Thüringen, og er som de fleste tyske Schwarzbier i dag undergæret. Der er anvendt pilsnermalt og mørkristede malttyper, der giver øllet en karakteristisk krydret smag og glød. Hallertau humle matcher med sin afdæmpede bitterhed øllets sødme og fylde. På grund af alkoholstyrken er Lause blevet forfremmet til Schwarzbock!

Lause. 1894 - 1980
Vognmand Johannes L. Lauridsen
(kaldet Lause) var vognmand i Varde, og drev indtil 1969 vognmandsforretning med heste. En del af forretningen foregik på den lokale knejpe, der efterhånden fik tilnavnet Lausestuen, og som i dag officielt hedder Torve- og Lausestuen. Som et kuriosum kan nævnes at Lause’s barnebarn, der også hedder Lause og hans oldebarn Thomas sammen driver pubben Big Ben, der er nabo til Lausestuen.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Münchener'en "Røde Vagn"

er en münchener øl brygget på münchener-, pilsner og karamelmalt. Humlen er en tysk Hallertau. Røde Vagn forsøger at lukke hullet efter en nu hengangen rød øl og taler med sin tiltalende sødme til alle køn.

Røde Vagn. 1957-1991
Vagn var rød – af hårfarve, temperament og politisk overbevisning. Han var desuden Vardes første ølentusiast og importerede eksotisk øl til Varde sidst i 70’erne længe før ordet ølentusiast var opfundet. Desuden led Vagn af en evindelig diskussionslyst og det kan ikke udelukkes at noget af denne diskusionslyst kan genfindes i det røde øl!

book en ølsmagning

warwik bryghus

Porter'en "Skafte"¨

er en kraftig, krydret porter brygget på pilsner-, karamel-, chokolade- og sortmalt og krydret med engelsk lakrids. Der er anvendt Hallertau humle. Porteren er en virkelig mandeøl, der føler sig godt tilpas i en lummer atmosfære af mandehørm og cigarrøg.

Fuldmægtig Skafte. 1864 - 1939
Skafte var byrådssekretær i Varde og levede en stor del af sin tid en rendyrket ungkarletilværelse! Atmosfæren oser af en problemfri mandetilværelse med kraftig mad og godt øl i rigt mål. Han ses ofte afbildet læsende avis, med benene oppe i møblerne og ild i den lange pibe. Som den sidste bastion faldt han også i en høj alder for en kvinde og fødderne kom ned fra møblerne.
Vognmand Johannes L. Lauridsen

book en ølsmagning

warwik bryghus

Bock'en "Blåvand"

Blåvandøllet er en god gammeldags bock, brygget efter tyske traditioner. Der er anvendt pilsner og karamelmalt, og humlen er en tjekkisk Saaz, som giver øllets sødme og fylde et afdæmpet modspil. Øllet passer perfekt til det danske frokostbord, men kan også nydes uden tilbehør.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Gandhi

Skibsøllet er udviklet i forbindelse med Hammeren, produktionsskolen vest, med skibssejllads på Varde å, en ny turistvej. Øllet er mørkt og gylden, smagen er vigtigst og den viser hvordan en rigtig skibsøl skal smage.

book en ølsmagning

warwik bryghus

575

Sankt Barbara er en overgæret hvede øl brygget efter traditionelle belgiske brygmetoder på hvede og pilsnermalt, cascade humle og gær. Øllet har en lys kulør og er ufiltreret og svag mælkeagtig med en forfriskende og umiskendelig hvede ølsmag. Serveringstemperatur 5 – 8 C. Sankt Barbara er bl.a. velegnet både som aperitif og ledsager til både fisk, skaldyr, lette sommerretter, smørrebrød og suppe.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Bøgeøl-Lys

Sankt Hans er en overgæret øl brygget efter belgiske brygmetoder på ikke færre end 6 forskellige malte, sukker, humle og gær. Sankt Hans er mørk af kulør, sød og frugtagtig men ikke så alkoholstærk som en traditionel belgiske dubbel . Serveringstemperatur 8 – 12 C. Sankt Hans vil være en fortræffelig ledsager til både and, okse og vildt, men kan også give et ostebord et medspil med sin kraft og sødme.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Kraka

Sankt Jakobi er en overgæret øl brygget efter traditionelle belgiske brygmetoder på ikke færre end 6 forskellige malte, sukker, humle, og gær. Øllet er mørk af kulør, alkoholstærk, sød og frugtagtig men stadig let drikkelig. Serveringstemperatur 8-12 C. Sankt Jakobi Dubbel vil være en fortræffelig ledsager til både and, okse og vildt, men kan også give et ostebord et medspil med sin kraft og sødme.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Kræ Riwer

Sankt Nicolai trippel er en overgæret øl brygget efter traditionelle belgiske brygmetoder på fl ere lyse malttyper, sukker, humle og gær. Øllet har en lyst kulør, overordentlig alkoholstærk, sød og krydret, men stadig let drikkelig. Serveringstemperatur 8 - 12 C. Sankt Nicolai er bl.a. velegnet til fjerkræ, krydrede retter og røget kød.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Mimer

Sankt Jakobi er en overgæret øl brygget efter traditionelle belgiske brygmetoder på ikke færre end 6 forskellige malte, sukker, humle, og gær. Øllet er mørk af kulør, alkoholstærk, sød og frugtagtig men stadig let drikkelig. Serveringstemperatur 8-12 C. Sankt Jakobi Dubbel vil være en fortræffelig ledsager til både and, okse og vildt, men kan også give et ostebord et medspil med sin kraft og sødme.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Mørk 7'er

Sankt Nicolai trippel er en overgæret øl brygget efter traditionelle belgiske brygmetoder på fl ere lyse malttyper, sukker, humle og gær. Øllet har en lyst kulør, overordentlig alkoholstærk, sød og krydret, men stadig let drikkelig. Serveringstemperatur 8 - 12 C. Sankt Nicolai er bl.a. velegnet til fjerkræ, krydrede retter og røget kød.

book en ølsmagning

warwik bryghus

Mørk bøg

Sankt Jakobi er en overgæret øl brygget efter traditionelle belgiske brygmetoder på ikke færre end 6 forskellige malte, sukker, humle, og gær. Øllet er mørk af kulør, alkoholstærk, sød og frugtagtig men stadig let drikkelig. Serveringstemperatur 8-12 C. Sankt Jakobi Dubbel vil være en fortræffelig ledsager til både and, okse og vildt, men kan også give et ostebord et medspil med sin kraft og sødme.

book en ølsmagning

yderligere information om

Bryghuset 
& selskabet

introduktion

Bryghuset er organiseret som et anpartsselskab, som blev stiftet ved udgangen af 2004. Det første halve år blev brugt til ombygning af Vestervold 18 B. I september 2005 kunne Warwik præsentere bryghusets første øl- en pilsner og siden da er familien vokset med yderlige 16 øltyper.

Sidst på året 2005 gik Warwik ud og solgte folkeanparter med det formål at få hjælp til at øge lagerkapaciteten samt at forankre bryghuset lokalt. Løbende giver Warwik folkeanpartshavere medlemsfordele ved deltagelse i arrangementer og handel i Warwik's øl butik. Øllet sælges til special- og detailbutikker samt caféer og restauranter, fortrinsvis i Vestjylland.

Her er mere viden omkring

Bryghuset's anlæg

Bryganlægget er fremstillet efter centraleuropæriske principper og er mest velegnet til undergærede bryg.

Bryggeriet startede op med 2 rustfrie kogekar, 2 rustfrie mæskekar, 1 rustfri gærtank og 3 rustfrie lagertanke. 
Der blev også fremstillet renseanlæg til fustager. Der bruges EL til opvarmning og kølingen foregår ved hjælp af en gammel mælketank.
Bryggeriet er omkring 2010 udbygget med 4 vandret liggende lagertanke mere og tappeanlæg til flasker.

I 2019 investerede bryggeriet i nyt mæskekar og nyt tappeanlæg, og i første halvdel af 2020 kommer 2 nye 1.600 l. tanke til. herefter kan der produceres ca. 85.000 liter øl pr. år. 

se bryghusets galleri

Tilmeld dig vores arangementer & begivenheder

Warwik Bryghus ApS
Vestervold 18B
6800 Varde

Ligger i industrigården mellem
Vestervold og Vestergade
Warwik Bryghus ApS
Slagterigade 2
6800 Varde
CVR: 2815 2264
BANK: FYNSKE BANK
Reg & konto nr. 6856 - 0001005965
Mobile Pay 40291
Copyright © 2020 | Warwik Bryghus ApS | Alle rettigheder forbeholdt  | Designet & udviklet af  Pixel Panda - Dit nye digitale design studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram